Miljø, bærekraft og HMS

MiLJØ, sikkerhet og ansvar i fokus

AS Betong forplikter oss til å prioritere helse, miljø og sikkerhet i alle våre operasjoner og beslutninger.

KHMS Policy

AS Betong forplikter oss til å prioritere helse, miljø og sikkerhet i alle våre operasjoner og beslutninger. Vi forplikter oss til:

  • Sørge for trygge og sunne arbeidsforhold for alle ansatte, entreprenører og besøkende
  • Beskytte miljøet gjennom effektiv ressursbruk, avfallsminimering og forurensning
  • Oppfylle gjeldende lover, forskrifter og bransjestandarder relatert til KHMS
  • Kontinuerlig forbedre våre KHMS-prestasjoner gjennom opplæring, evaluering og innovasjon
  • Involvering av ansatte i vårt arbeid, både på prosjekt- og virksomhetsnivå

Vårt overordnede KHMS-mål er å sikre en arbeidsdag fri for skader på personell, miljø og materiell. For å oppnå dette har vi satt flere delmål:

  • Opprettholde et godt fysisk og psykisk arbeidsmiljø: Vi legger vekt på trivsel og helse for å sikre at våre ansatte kan yte sitt beste
  • Minimere miljøpåvirkning: Vi streber etter å redusere vår påvirkning på miljøet gjennom bærekraftige praksiser
  • Forebygge arbeidsulykker: Ved å implementere sikkerhetsprosedyrer og kontinuerlig opplæring, reduserer vi risikoen for ulykker
  • Sikre relevant kompetanse: Vi sørger for at alle ansatte har den nødvendige kunnskapen og ferdighetene for å utføre sitt arbeid sikkert og effektivt
  • Vedlikeholde utstyr og verktøy kontinuerlig: Regelmessig vedlikehold av vårt utstyr sikrer at vi kan jobbe sikkert og effektivt

God kundetilfredshet: Vi fokuserer på å møte og overgå kundens forventninger gjennom høy kvalitet og pålitelighet i våre tjenester

Åpenhetsloven i AS Betong

AS Betong er omfattet av åpenhetsloven. Arbeidet er forankret i styret og ledelsen i selskapet og følges opp gjennom et eget system, Factlines, hvor leverandører og samarbeidspartnere følges opp som en del av vår leverandør- og innkjøpsprosess.

Våre etiske retningslinjer er forankret i organisasjonen, som danner grunnlaget for alt vi foretar oss. De etiske retningslinjene revideres årlig og er tema på våre arbeidsmiljøutvalgsmøter (AMU). Retningslinjene ligger som vedlegg i kontrakter, og vi forventer at våre leverandører etterlever disse.

Har du noen spørsmål?
Dersom du er interessert i hvordan AS Betong jobber med åpenhetsloven, eller du har observert eller registrert noe som kan ha betydning for AS Betongs leveranser, kan du ta kontakt på følgende epost: post@as-betong.no.

Sertifiseringer

AS Betong er i en sertifiseringsprosess med Verify AS for å bli sertifisert i følgende standarder:

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001:2015
  • ISO 45001:2018
BREEAM NOR OG BREEAM INFRASTRUCTURE

AS Betong er dedikert til å beskytte miljøet og redusere klimagassutslipp gjennom våre byggeprosjekter. Vi er stolte av å delta i og gjennomføre både BREEAM NOR og BREEAM Infrastructure prosjekter.

BREEAM NOR
er en sertifiseringsstandard som fokuserer på bærekraft i bygninger. Den dekker et bredt spekter av faktorer, inkludert energi- og vannforbruk, innemiljø, materialvalg, avfallshåndtering, og transport. BREEAM NOR hjelper oss å sikre at våre bygninger ikke bare er energieffektive, men også komfortable og sunne for de som bruker dem.

BREEAM Infrastructure
(tidligere kjent som CEEQUAL) er en tilsvarende standard for infrastrukturprosjekter som veier, broer, tunneler og andre store byggeprosjekter. Denne standarden vurderer miljøpåvirkning, bærekraftig ressursbruk, biodiversitet, og samfunnsansvar gjennom hele prosjektets livssyklus, fra planlegging og design til bygging og drift.

Ved å implementere BREEAM NOR og BREEAM Infrastructure i våre prosjekter, viser AS Betong vår forpliktelse til bærekraft og miljøvern. Dette bidrar til å redusere klimagassutslipp, bevare naturressurser, og skape sunne og trygge omgivelser for fremtidige generasjoner. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre metoder og redusere vår miljøpåvirkning, slik at vi kan levere prosjekter som er både innovative og ansvarlige.